martes, 1 de junio de 2010

Programes per retocar la imatge digital

Per retocar una imatge digital, tenim les següents opcions:

-En el cinema i la televisió, el CGI és sovint ja que és més barat perquè s'estalvien vestuari en moments en què molta gent entra en escena.També es pot conseguir un efecte 3D.

- GIMP és un programa de GNU per al tractament d'imatges (GNU Image Manipulation Program)

-L'OpenOffice.org Draw és un editor de gràfics vectorials similar al CorelDRAW que forma part de la suite ofimàtica OpenOffice.org. Ofereix com a característica uns "connectors" versàtils entre figures, que estan disponibles amb una àmplia varietat d'estils de línia i faciliten fer dibuixos com a organigrames.
Afegeix una enorme galeria de banderes, logotips, icones i pancartes per a presentacions generals i projectes de dibuix.

-Photoshop és una aplicació informàtica en forma de taller de pintura i fotografia que treballa sobre un "llenç" i que està destinat per a l'edició, retoc fotogràfic i pintura a força d'imatges de mapa de bits. És un producte elaborat per la companyia de programari Adobe Systems, inicialment per a ordinadors Apple però posteriorment també per a plataformes PC amb sistema operatiu Windows.

-PhotoScape és un complet entorn d'edició amb les funcions i eines necessàries per a visualitzar imatges, crear fotomuntatges, impressions i realitzar conversions de formats. Concretament, PhotoScape inclou un visor d'imatges amb manera presentació, un editor per a ajustar nivells de lluentor, color o contrast; un editor de marcs i màscares per a embellir les teves fotos, i una sèrie d'eines que t'ajudaran a maquetar imatges, corregir ulls vermells, aplicar filtres i altres efectes.

-Picasa és un dels programes més interessants per als aficionats a la fotografia digital perquè soluciona eficaçment les necessitats més habituals d'edició i retoc. Entre les funcions de Picasa destaquen dues: el visualitzador d'imatges, espectacular i totalment independent de Picasa; i la funció per a crear vídeos amb les teves fotos.

-Sweet Home 3D, un programa de disseny la finalitat del qual és crear una imatge virtual de la nostra llar, podent personalitzar les parets, finestres i altres elements que puguem incloure en el nostre dormitori, cuina, cambra de bany i altres estades. Sweet Home 3D és molt fàcil d'usar, i la varietat d'elements prediseñados que disposa Sweet Home 3D ens bastarà per a fer-nos una idea bastant exacta de com quedarà la nostra casa després d'introduir algunes millores. Cada element apareix en Sweet Home 3D en una llista amb les seves mesures, i podem imprimir el resultat o guardar-lo en el nostre ordinador. A més podem veure'l en vista aèria o en tres dimensions

-PowerISO és capaç d'obrir imatges (és compatible amb una vintena de formats), editar-les, comprimir-les, xifrar-les i, per descomptat, crear una imatge.

-HeliosPaint és un complet programa de dibuix i edició d'imatges amb una variada taujana d'eines perquè donis regna solta a la teva creativitat.
Dibuixar línies a mà alçada o rectes, crear polígons amb formes inversemblants i pintar l'interior amb un clic, dibuixar amb spray o escriure són les utilitats bàsiques.

-ImageWalker és un complet visualitzador d'imatges que oferix a més multitud d'eines elementals de retoc, tals com ajustaments de lluentor i color, grandària, o fins a de compressió


WEB:http://ca.wikibooks.org/wiki/Fotografia_(Imatge_i_Expressi%C3%B3)/Imatges_generades_per_ordinador

Sistemes de colors

Es important saber que per calcular la mida en bytes em de tenir la taula de sistema de colors:
(1 byte= 8bits)
Blanc o negre: 1 pixel -> 1 bit
Escala de grisos: 1 pixel -> 1 byte = 256 nivells de gris
RGB: 1 pixel -> 3 bytes
CMYK: 1 pixel -> 4 bytes

Exemple:
Calcula la mida en byte de una imatge de 10 x 20 cm a 72 p.p.p. en RGB


1r pas de cm a polzades: els cm/ 2,56
2n pas de polzades a pixels: nº de polzades * resolució entre p.p.p.
3r pas nº total de pixels: nº de pixels verticals * nº de pixels horitzontals
4rt pas nº total de bytes: nº total de pixels * els 3 bytes de RGB
5e pas nº total megabytes: nº total de bytes / 1000000